Translate

02 april 2014

Birøktprodukter (2013)

Som ny birøkter høstet jeg i fjor 25 kg rå honning og 10 kg rå ny bivoks. I forhold til andre birøktere er dette veldig lite. Men så har jeg da kaldpresset pollenrik honning.

Rå honning er full av vitaminer, mineraler og kostbare enzymer, samt at den har en antibakteriell virkning. Så den kan smøres på sår, men også på andre hudproblemer. At Norske sykehus bruker honning fra New Zealand er fordi den honningen har en enda sterkere antibakteriell virkning.

Den beste rå honningen, den med flest sunne virkestoffer, er kaldpresset. Gjerne manuelt, for hånd, så ingen varme blir produsert. Presser du kald da ødelegges ikke honningens virkestoffer av varme.




Honning i matbutikken finnes vanligvis i størrelser 350 og 450 gr. Butikkhonning er varmebehandlet på høy temperatur (pasteurisert).


Kontakt

Har du spørsmål kan du kontakte meg i feltet helt nederst, 'Kommentar'.
Ønsker du å bestille noe kan du sende meg Epost fra høyre kolonne helt nederst.


Referanser

C. Leigh Broadhurst, PhD; Bee products for better health. Boost health, treat ailments and prevent disease with: bee pollen, propolis, honey, royal jelly; 2013
Kursbok 'Honingkunde' (Honning, vitenskaplig lærebok til honningdommere), Utarbeidet av honningkomiteene av Nederlandsk Birøkterforening; 2003.

5 kommentarer:

  1. er det mulig å få sendt til Tromsø?

    SvarSlett
    Svar
    1. Klart jeg kan sende til Tromsø Sigurd. Da kommer det fraktkostnader i tillegg. Jeg skal sende tingene til deg på billigste måte. Hva tenker du på?

      Slett
    2. Som B-Post:
      Mer enn 7 cm tykk (lengde + bredde + tykkelsen inntil 90 cm),
      inntil 1 kg koster 90 kr, inntil 2 kg 126 kr i porto + boblekonvolutt.

      Slett
  2. er interesert i
    •1000 g kaldpresset pollenrik sommerhonning, i glass, tilbud 140 kr.
    • 1 kg Pollenrik bivoks fra biodynamisk birøkt, etter vekt, kilopris 140 kr.
    men må vurdere etter fraktkostnader, vet du hvor mye det vil koste?

    SvarSlett
    Svar
    1. Porto for en små pakke opp til 2 kg er 240 kr, rekommandert, mer enn 2 cm tykk. Tror ikke det kan sendes som brevpost. Ser du kanksje flere muligheter?

      annettevanvuuren@gmail.com

      Slett